ساماندهی ارز ترجیحی، حذف آن و نیز بهرهمندی اقتصاد کشور از جمعآوری رانتهای ایجادشده تحتتأثیر استفاده از ارز ۴۲۰۰تومانی، اقدامی درست از سوی دولت سیزدهم است اما باید توجه داشت در این اصلاح قیمت، برخی اقشار آسیب میبینند و دولت پیش از اجرای این تصمیم ابتدا باید یارانه مدنظر را به آنها بپردازد.
ارز ترجیحی بهعنوان یک تجربه گسترده ناموفق و بلندمدت در همه دنیا محسوب میشود که هیچگاه منافع استفاده از این نوع یارانه در قالب تأمین و توزیع ارز ارزان نصیب مصرفکنندگان نهایی نمیشود. در ایران هم در سالهای گذشته شاهد بودیم سود پرداخت ارز ترجیحی و با قیمت پایین فقط در جیب برخی واسطهگران وارد شده و همیشه زمینهساز توزیع رانت بوده است. هدف اصلی از استفاده این ارز، اقشار آسیبپذیر بودند که هیچگاه نیاز این قشر ضعیف جامعه را پوشش نداد و به عبارتی تاکنون ارائه چنین یارانههایی به هدف اصلی خود اصابت نکرده است. بعد از ایام جنگ تحمیلی، دولتهای مختلفی سعی کردند یارانهها را ساماندهی و هدفمند کنند و همچنین زمینه سامان بخشیدن ارز ترجیحی را که بهنوعی توزیع رانت در کشور بود فراهم کنند اما در عمل همیشه بهدلیل نیمهتمام شدن این اقدامات، منتج به نتیجه مثبت نشد. در کشور فرصت زیادی برای توزیع ارز ترجیحی و نیز ارز ۴۲۰۰تومانی وجود ندارد و بیش از این هم اقتصاد کشور توان و تحمل ارائه چنین ارزی را در کشور ندارد. با توجه به این تصمیم بهموقع دولت سیزدهم، امیدواریم این اقدام به مرحله اجرا برسد و تصمیمات لازم بهمنظور تداوم آن اتخاذ شود. بهترین راه برای آنکه جامعه بتواند بهدرستی با این موضوع کنار بیاید و آن را بپذیرد، اطلاعرسانی نتایج و تبعات حذف ارز ۴۲۰۰تومانی به آحاد مردم است که این امر نیازمند کمک و اقدام گسترده مسؤولان است.
بدون تیتر
***رئیس سندیکای کاغذ و مقوا با بیان اینکه تغییر اساسی در حوزه کاغذ ایجاد نشده، تصریح کرد: قیمت کاغذ تجاری، افزایش جزئی ۷ تا ۱۰درصدی داشته است. این برخلاف سالهایی است که در کشور کاغذ تا چهار برابر افزایش قیمت داشت.
***آخرین گزارشهای رسمی از بازار شیرخشک از افزایش حدود ۲۷درصدی قیمت و فروش تا ۵۰ هزار تومانی هر قوطی ۴۵۰گرمی آن حکایت دارد.
***رئیس اتحادیه سوپرمارکتداران تهران گفت: با تمهیداتی که اندیشیده شده طی روزهای آینده وضعیت توزیع روغن مثل قبل خواهد شد و قفسهها پر از روغن میشود.
***رئیس اتحادیه قنادان گفت: قنادان آرد مورد نیاز خود را از بازار آزاد با قیمت هر کیلو ۲۰هزار تومان خریداری میکردند که در حال حاضر نیز قیمت آرد همین بوده و برای آنها فرقی نکرده است.
*** تجارت خارجی ایران، بیانگر واردات چای با متوسط قیمت پنج دلار در هر کیلو است در حالی که چای ایرانی با متوسط قیمت یک دلار در هر کیلو صادر شده است.
حسین سلاح ورزی - عضو شورای عالی بورس / روزنامه جام جم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد